Back to top

Održan radni sastanak predstavnika Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Brodsko-posavske županije

Radni sastanak
Brodsko-posavska županija

IZVOR: www.bpz.hr

Državna tajnica Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunja Magaš, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj RH Bojan Linardić, načelnik Sektora za dokumente prostornog uređenja državne razine Držislav Dobrinić, posjetili su danas Brodsko-posavsku županiju i Zavod za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije povodom stručnog i radnog sastanka na temu uspostave i vođenja Informacijskog sustava prostornog uređenja, vođenje registra Brownfield područja, izrada Državnog plana prostornog razvoja te obavljanje stručno analitičkih poslova za područje Brodsko-posavske županije, a za što je zadužen Zavod za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije.

U Velikoj vijećnici Županije državnu tajnicu i ostale prisutne, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, ugostio je zamjenik župana Marko Šimić te Matej Badrov, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije.

Izvor: www.bpz.hr

Državna tajnica Dunja Magaš naglasila je kako je prostor, uz ljude, jedan od najvažnijih resursa kojima raspolažemo pri čemu je ključna uloga prostornog planiranja. Istaknula je kako Ministarstvo poduzima daljnje korake prema digitalizaciji postupka izrade prostornih planova, odnosno uvođenju tzv. planova nove generacije pa se tako intenzivno radi na pripremi prijedloga izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju i pratećih podzakonskih propisa u koji će se ugraditi dio primjedbi strukovnih udruga, kao i zaključci provedenih pilot-projekata simulacije izrade planova nove generacije županijske i lokalne razine.

U kontekstu prostornog planiranja razgovaralo se i o budućem razvoju Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Nakon prijema kod zamjenika župana sastanak je nastavljen radno u prostorijama Zavoda za prostorno uređenje Brodsko-posavske županije.

Izvor: www.bpz.hr

Izvor: www.bpz.hr

Izvor: zpubpz